12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориЧетирима от България сред най-добрите при младежите след турнирите в Европа

Четирима от България сред най-добрите при младежите след турнирите в Европа

Емил Стоилов, Берк Мехмед и Константин и Лъчезар Тошкови намериха места в някои от индивидуалните класации на ФИБА

Четирима българи намериха места сред най-добрите в индивидуалните класации на всички европейски Чалънджъри при 20-годишните. Това са Емил Стоилов, Берк Мехмед, както и Константин и Лъчезар Тошкови.

Емил Стоилов, който от няколко години трупа опит в испанския Естудиантес, е втори по коефициент – със средно по 21, след като оставя срещу името си по 16 точки, 9.4 борби и 1.8 асистенции в пет мача. Центърът е осми при реализаторите, четвърти по борби и дели второто място по чадъри с още няколко баскетболисти. Лидер по успеваемост в стрелбата от игра – 65.1%.

Константин Тошков също имаше силни изяви в Тбилиси, като намери място сред най-добрите подавачи в европейските Чалънджъри. Срещу името си гардът оставя средно по 5 завършващи подавания за пето място, както и средни показатели от 10 точки и 4 борби.

Брат му Лъчезар пък се понрави с точния си мерник от далечно разстояние. Баскетболистът на Левски Лукойл е пети сред майсторите на тройките в европейските Чалънджъри с 53.8% или общо 7 тройки от 13-те си опита в пет срещи. 19-годишният гард приключи турнира със средни показатели от 9.6 точки, 2 борби и 2.4 асистенции.

Берк Мехмед, който е рожба на школата на Черно море Тича, също е в Топ 10 на играчите с най-добър процент в стрелбата зад дъгата – 50%, което го поставя на осма позиция. В надпреварата крилото направи средно по 6.8 точки и 2.6 борби.

Младежите завършиха трети на европейския Чалънджър (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани